Billiga linser – Kvalitet

Nuförtiden går det att köpa kontaktlinser hos ett stort antal försäljare, i butik och på internet. Priserna varierar stort mellan återförsäljare och typer av linser. Frågan många ställer sig är, går det att lita på de billiga linserna? En del kan välja att gå till optikern och betala ett högre priset för att vara på den säkra sidan.
Kvalitet linser
Sanningen är dock att de låga priserna inte har med kvalitén att göra. Återförsäljarna på internet är enbart inriktade på att sälja linser, de har stora lager och låga lokalhyror, vilket gör det möjligt för dem att hålla priserna nere.

Många billiga linser kommer också från mindre kända märken med lägre priser. Större märken lägger ner mycket pengar på reklam och skapandet av ett varumärke, detta finansieras genom högre priser på linserna. Dessutom blir efterfrågan större på dessa linser, vilket gör att de kan hålla priset högt.

Prisskillnaden har därför sällan något med kvalitén på linserna att göra. Så länge du handlar kontaktlinserna hos ett seriöst företag kan du räkna med att de lever upp till förväntningarna. Därför kan du spara tusentals kronor genom att handla linserna på internet.

Vissa konsumenter känner en osäkerhet när det gäller att handla via nätet. Att lämna ut sitt kontonummer till en ”osynlig” mottagare kan kännas oroande men väl värt att tänka på är att det är lika riskabelt att handla med sitt kreditkort i en vanlig butik. Vad man däremot bör hålla koll på vid e-handel är att återförsäljaren man besöker är seriös. Detta kommer säkerligen vara fallet men då man lämnar ut sina personuppgifter kan det kännas bra att kontrollera att återförsäljaren använder sig av ett säkert system.

Leveranstiderna hos återförsäljarna varierar, beroende på om produkten finns i lager eller inte. Vanligt är att det tar ca tio dagar att få sin leverans men det är inte omöjligt att få ut sin leverans inom en till två dagar. Detta varierar beroende av produkt och återförsäljare.