Färgade linser

Att köpa linser behöver inte enbart vara en nödvändighet för personer med synfel. Med hjälp av färgade linser kan det även vara ett sätt att uttrycka vem du är som person. Detta gäller folk med synfel såväl som personer med perfekt syn. Färgade linser har idag blivit en allt mer vanlig accessoar för unga människor som är måna om sitt utseende. Färgade linser innebär inte på något sätt obehag och de kommer inte att försämra din syn. Vad gäller linsskötsel är det ingen skillnad på vanliga linser och färgade linser.
Färgade linser
Väljer du färgade linser kan du antingen förstärka ögonens naturliga färg eller helt byta färg, (finns bl a blå, gröna och bruna). För dig med mörka ögon finns ytterligare ett bra alternativ nämligen opaka linser som gör ögonen ljusare.

En annan viktig detalj att nämna är att det inte kostar mycket att köpa färgade linser. Att korrigera ens synfel och samtidigt ändra ögats utseende kostar inte en förmögenhet. Konkurrensen på linser är stenhård vilket har lett till att det går att köpa färgade linser till riktigt humana priser på nätet. Vi är själva dedikerade linsanvändare och kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa dig med alla tänkbara frågor du kan ha angående färgade linser.

Det finns fyra olika typer av färgade linser: Visibility Tints, Light-Filtering Tints, Opaque Color Tints och Enhancement Tints. Är man ute efter en dramatisk förändring rekommenderar vi Opaque Color Tints som är täckta med exempelvis ett mönster, en symbol eller som helt och hållet ändrar din ögonfärg. Vill man bara intensifiera sin nuvarande ögonfärg finns det linser även för det, Enhancement Tints. Det är inte ovanligt att sportutövare använder sig av Light-Filtering Tints eftersom de snabbt kan intensifiera färger vilket är viktigt om man exempelvis spelar tennis.

Visibility Tints är egentligen vanliga kontaktlinser men klassas ändå under kategorin färgade linser eftersom de vanligtvis har en ljusblå eller grön nyans i sig. Anledningen till nyansen är att du som användare lättare ska dem när du hanterar linserna. Din ögonfärg kommer dock inte att ändras märkbart eftersom nyansen är så pass svag.

Light-Filtering Tints är den absolut senaste sortens färgade linser och vad som är speciellt med dem är att de filtrerar ljuset du ser. Färger kan försvagas eller intensifieras vilket kan vara till fördel vid utövande av sporter där det är viktigt att snabbt se vad som händer, som exempelvis fotboll. Om man ofta är åskådare till de här sporterna kan man också dra fördel av de här linserna.

Opaque Color Tints är färgade linser som inte är genomskinliga på något sätt och som oftast är täckte med ett mönster, symbol, eller hel färg. Dessa linser ser ofta väldigt dramatiska ut men det finns även de som har ett mer naturligt utseende. Om du exempelvis har bruna ögon men vill ha blå är det här linsen för dig.

Enhancement Tints är färgade kontaktlinser som förstärker din redan existerande ögonfärg. Bäst lämpad är den här linsen för dig som har en ljus naturlig ögonfärg och som vill att den ska intensifieras.

Populära färgade linser

 

Freshlook Colors
Acuvue 2 Colours
1-day Acuvue Colours
Freshlook Colors
CIBA Vision
Acuvue 2 Colours
Johnson & Johnson
1-day Acuvue Colours
Johnson & Johnson

 

Biomedics Colors
Focus Softcolors
Freshlook ColorBlends
Biomedics Colors
Ocular Sciences
Focus Softcolors
CIBA Vision
Freshlook ColorBlends
CIBA Vision