Optikernas märken

Om jag är van vid att använda en viss typ av kontaktlinser, hur hittar jag dem på internet? Det kan ofta kännas bra att hålla sig till ett visst optikermärke. Du vet vad du vill ha och vad du kommer att få. Det blir därför lätt så att man tvekar att satsa på ett märke man inte känner till, även om priset är lägre. Vad många dock inte vet är att många optiker brandar om tillverkarens linser till ett eget varumärke.
Optikerns linsmärken
Samma slags linser finns därför under olika namn, och oftast är nätmärket det billigare. Till exempel är den lins som heter EyeQ 24 hos Synsam en ombrandning av tillverkaren CooperVisions Biofinity.

Om du är uppmärksam på detta kan du därför spara mycket på att handla kontaktlinserna på internet, utan att behöva oroa dig över kvaliteten. På pricerunner.se går det att sortera linserna efter märkesnamn. Det går dock inte att se vilka märken som är samma slags linser. För detta rekommenderar vi Allt om Linsers guide, här går det lätt att se vilka kontaktlinser hos optikern som kommer från vilka tillverkare. Genom att använda den listan kan du känna dig mycket säkrare när du beställer kontaktlinserna på nätet.